A punt la 42a Gran Festa de la Calçotada de Valls

La Gran Festa, que tindrà lloc aquest diumenge 28 de gener, marca l'inici de la temporada de calçotades. Després de l’èxit i la bona acollida de l’any passat, la Gran Festa manté el recorregut urbà que connecta les places del Blat, de l’Oli i el Pati amb la zona de degustació ubicada al pàrquing de la Societat Agrícola de Valls. Salses Fruits, Castell d'Or i Europastry patrocinadors oficials de la Festa.

 • SALSES FRUITS i CASTELL D’OR, ambdues empreses de l’Alt Camp que elaboren productes que formen part d’una bona calçotada, les salses i els vins i els caves respectivament, renoven com a patrocinadors oficials de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, la manifestació gastronòmica més important de Catalunya, una diada festiva, popular, tradicional i promocional entorn del calçot i els ingredients que acompanyen una bona calçotada.
 • EUROPASTRY, empresa familiar especialitzada en fleca congelada, amb grans plantes de producció a Vallmoll (Alt Camp) i Sarral (Conca de Barberà) se suma al patrocini de la Gran Festa de la Calçotada, juntament amb els esponsors anteriros.
 • La Gran Festa de la Calçotada de Valls, que tindrà lloc aquest diumenge 28 de gener, marca l’inici de la temporada de calçotades. A Valls es fan calçotades de Novembre a Abril.
 • SALSES FRUITS ha fet un format individual de terrina amb salsa calçotada, CASTELL D’OR una ampolla especialde 37,5 ml de cava brut i EUROPASTRY una bosseta de pa cristallino per al lot degustació de la calçotada, que els visitants poden adquirir enguany de manera anticipada (en línia) o durant la F
 • Entre els productes més populars de SALSES FRUITS es troba la SALSA CALÇOTADA. L’empresa, arrelada a Figuerola del Camp (Alt Camp), on treballen més de 50 persones, està especialitzada en productes frescos d’alimentació casolana.
 • CASTELL D’OR elabora vins i caves a l’Alt Camp, concretament a Vila-rodona, i està format per 16 cooperatives que han apostat per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins i caves. És una de les empreses elaboradores de cava més grans del país.
 • EUROPASTRY ret homenatge a l’ofici de Forner i al forn artesanal. Avui dia, és present a més de 80 països, a través dels seus més de 5.450 bakers, 26 plantes de producció i 29 oficines de vendes.
 • SALSES FRUITS, per cinquè any, CASTELL D’OR per tercer any i EURPASTRY per primera vegada, es posen al costat de la Calçotada de Valls, fent d’ambaixadors i difonent la imatge de la calçotada entre tots els seus clients, amb la voluntat ferma de continuar oferint productes de qualitat que deixin bon record de la calçotada.

No hi ha res millor que una bona salsa, bon pa, bon vi i un bon cava per acompanyar una bona calçotada; en això tots hi estem dacord.

Novetats de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2024

Es gaudirà d’una jornada única, amb Calçots i Castells

 • La venda anticipada dels tiquets del lot degustació al preu d’oferta de 12 euros al portal web de la Gran Festa (festacalcotadavalls.cat). El mateix diumenge dia 28 de gener els tiquets es podran adquirir per 14 euros als punts de venda habituals. El lot degustació inclou 12 calçots IGP Calçot de Valls, terrina Salsa Calçotada de Salses Fruits, ampolla de cava de 375cc. de Castell d’Or, una ració de pa Cristallino d’Europastry, aigua, una taronja, postres de «biscuit de taronja» gentilesa de Fleca Cal Cesc, una entrada 2×1 per visitar el Museu Casteller, i un pitet commemoratiu. La Comissió organitzadora de la Gran Festa preveu servir unes 3.600 degustacions.
 • Premi d’innovació a la cuina, nou premi de la Gran Festa, exclusiu d’Europastry, nou patrocinador de la Festa.
 • Nova campanya segmentada de comunicació a Instagram de la Cambra de Comerç de Valls per arribar més enllà i obrir la Festa al gironès, pla de l’estany, garrotxa, osona i el Bages. A més, també s’ha fet una campanya propera pel target del Camp de Tarragona, el Segrià, Alt Penedès i Àrea Metropolitana.
 • Vídeo -reel a l’Instagram de la Cambra de Valls amb la influencer Marta Clot, de vi i companyia.
 • Publicitat display per reforçar la campanya de comunicació i difusió de la Festa i situar Valls com la ciutat d’origen de la calçotada.
 • Concurs de la Festa de la Calçotada a Instagram, una nova aposta per les xarxes socials i donar a conèixer la Gran Festa arreu, fent partícips vallencs i vallenques i visitants.

Els escenaris de la Gran Festa

Després de l’èxit i la bona acollida de l’any passat, la Gran Festa manté el recorregut urbà que connecta les places del Blat, de l’Oli i el Pati amb la zona de degustació ubicada al pàrquing de la Societat Agrícola de Valls. L’espai degustació serà el punt on els visitants podran recollir i degustar el lot degustació de la calçotada. L’espai estarà preparat amb taules i cadires, i graelles i brasa per coure carn i botifarra de les carnisseries de Valls. Tot ambientat amb música ambiental i concert de sobretaula, amb l’actuació de Miquel del Roig i del grup El Artriste, a partir de les 14 hores. Nombrosos cartells direccionals facilitaran als visitants moure’s entre les zones dels concursos i la zona de degustació.

Al Pati hi haurà un estand de SALSES FRUITS, CASTELL D’OR i EUROPASTRY, on es podran comprar els seus productes, a preus especials per a la Gran Festa de la Calçotada de Valls. També hi haurà l’espai del vi de la DO Tarragona, Tastets de la Calçotada, Tasta l’Alt Camp, venda i degustació de productes típics de la comarca. Els vallencs Figa Flawas seran presents a la Plaça del Pati on signaran i vendran en primícia el seu nou disc “La Calçotada”. A partir de les 13 h es durà a terme el 38è Concurs de Menjar Calçots i posteriorment el lliurament de premis dels diferents concursos de la Gran Festa de la Calçotada de Valls.

A la plaça del Blat es durà a terme el 36è Concurs de Cultivadors de Calçots i Concurs de la mota més grossa de calçots IGP Calçot de Valls, i el 32è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls.

A la plaça de l’Oli es faran demostracions de coure calçots a la graella, hi haurà parades i elements al·legòrics a la Calçotada, venda de manats de calçots tendres i venda de carn i llonganissa de Valls a les carnisseries vallenques.

La col·laboració dels patrocinadors SALSES FRUITS, CASTELL D’OR i EUROPASTRY a la Gran Festa de la Calçotada de Valls inclou tots els elements de comunicació i publicitat de la festa i la promoció exterior. El patrocini també s’ha fet càrrec de les bosses de paper reciclat que contenen les degustacions de calçots i salsa Calçotada Valls; també del PITET OFICIAL de la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA que es regala amb el lot degustació. Els patrocinadors també aporten a la festa la salsa, el pa i el vi dels porrons del concurs de menjar calçots, els pitets gegants del concurs de menjar calçots i els davantals del concurs de l’elaboració de la Salsa de la Calçotada de Valls.

SALSES FRUITS, CASTELL D’OR i EUROPASTRY patrocinen tots els concursos de la Gran Festa de la Calçotada de Valls del 2024 amb premis per als guanyadors: 38è concurs de MENJAR CALÇOTS; 36è concurs de CULTIVADORS DE CALÇOTS IGP “Calçot de Valls”; premi especial a la mota amb major nombre de calçots; Premi d’INNOVACIÓ A LA CUINA, 21è concurs de SALSA DE LA CALÇOTADA DE VALLS i finalment el Premi del Concurs de la Festa a Instagram.

Una Festa amb gran ressò mediàtic

La Gran Festa de la Calçotada acull a Valls més de 30.000 persones, vingudes d’arreu de Catalunya, principalment de la comarca de l’Alt Camp, del Camp de Tarragona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però també d’arreu del món com japonesos, alemanys i francesos. Pel que fa als mitjans de comunicació, cada any hi assisteixen, en directe, una trentena de mitjans de Catalunya i d’Espanya (TV3, Antena 3, Telecinco, TVE1…), alguns d’Europa (França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia) i alguna cadena dels EUA i el Japó.

Per a més informació sobre la festa, el programa, concursos, i guanyadors anteriors entreu al web oficial

Mapa d’espai de la Gran Festa de la Calçotada

 Programa de la Gran Festa

SALSES FRUITS. Un projecte familiar

SALSES FRUITS, va ser creada el 1994, als baixos de la casa familiar, a la petita població de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp. Van començar tres persones elaborant productes artesanals a partir de la tradició familiar: la verdura neta, tallada i envasada, les salses, les cremes, el sofregit, la ceba, etc.

Hem renovat la nostra imatge

Més de 25 anys després, la reconeguda marca del morter ha renovat el seu logotip i la denominació de la marca per oferir una imatge més actual. A la nova imatge, la marca fa servir la denominació SALSES FRUITS que, en realitat és com es coneix popularment. El nou logotip incorpora la data de fundació i manté el conegut morter sostenint la marca amb una composició que recorda un somriure, proximitat i simpatia.

Els nous envasos de SALSES FRUITS mostren una nova imatge de marca molt visual, neta i inequívoca: destaca una gran fotografia del producte, la marca centrada com a protagonista, i un grafisme en forma de somriure que empatitza amb el consumidor.

SALSES FRUITS incorpora a la seva cartera de productes, envasos més sostenibles, 100% reciclables, fets de materials reciclats. L’aposta de la marca és invertir en nous envasos més sostenibles i totalment reciclables; eliminant l’ús del plàstic no reciclat en favor del cartró i el vidre.

SALSES FRUITS: de la terra del calçot

El consumidor demana, cada vegada més, producte de proximitat, productes de la nostra terra. És per aquest motiu que SALSES FRUITS ha volgut posar èmfasi en la localització de la seva fàbrica, la proximitat amb els proveïdors i presentar-se com una marca molt propera, molt d’aquí, de la terra on, entre altres productes de qualitat, es cullen els calçots des de fa dos-cents anys.

De la terra del calçot no és només un eslògan publicitari, és el compromís de SALSES FRUITS amb el seu territori i amb la seva gent.

CASTELL D’OR Cooperatives de vi de Catalunya (Vila-rodona)

CASTELL D’OR va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis Prèmium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

En 2021, l’empresa va instal·lar la seu central a Vila-rodona, a pocs metres de la planta productora del grup, el celler modernista de Vila-rodona, i permet unificar processos de producció i millorar aspectes organitzatius, productius i econòmics. Actualment, compten amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.

CASTELL D’OR continua apostant pel territori i consolidant-se com a empresa referent en la producció de cava i de vi. En aquest sentit, no perd oportunitat d’implementar les millores tecnològiques necessàries per poder continuar desenvolupant la seva missió i adaptant-se a les necessitats del mercat i ha posat en funcionament una nova línia de degollament a les seves instal·lacions ubicades a Vila-rodona, línia que forma part del pla de creixement que consolida el grup com un dels més moderns i potents productors vitivinícoles del territori.

CASTELL D’OR gestiona 6.200 hectàrees de vinya, que representen el 22% del territori vitivinícola català, amb una capacitat de producció de 22.000.000 d’ampolles de 5 denominacions d’origen diferents i que exporta el 80% de la seva producció, principalment a països de la Unió Europea, Estats Units, Japó i Canadà.

Premis

Els premis Vinari 2022 van distingir amb medalla de plata el cava Castell d’Or Brut Rosat i el cava Cabaret le Scandale Brut Reserva. Els vins i caves de Castell d’Or han rebut nombrosos premis a diferents concursos i mostres internacionals durant 2022.

EUROPASTRY We are bakers

EUROPASTRY és una empresa familiar especialitzada en fleca congelada. En essència, són forners disposats a transformar la fleca tal com la coneixem. Respectar i honrar la tradició del forn artesanal és, juntament amb el nostre esperit curiós i la nostra incessant recerca de la innovació, la base de tota la seva feina.

Avui dia, Europastry és present a més de 80 països, a través dels seus més de 5.450 bakers, 26 plantes de producció i 29 oficines de vendes.