42ª Gran Festa de la Calçotada 2024

El diumenge 28 de gener Valls acollirà la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme. La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots. La Gran Festa està patrocinada per Salses Fruits, Castell d’Or i Europastry. 

A partir de les deu del matí, els carrers i les places de Valls seran escenari d’una varietat d’actes. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots a la graella; a la plaça del Blat, el Concurs de Cultivadors de Calçots i el Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa. També es farà la Demostració de Salsa de la Calçotada per Celíacs i per a intolerants als fruits secs.

A la una del migdia, a la plaça del Pati es donarà inici al Concurs de Menjar Calçots. Concurs per saber qui menja més calçots, en un temps predeterminat. A l’inici del concurs, les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars. A les dues del migdia es farà el Lliurament dels Premis del Concurs de Cultivadors de Calçots, Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i Concurs de Menjar Calçots.

De les 10 a les 14 hores, a la plaça del Pati, hi haurà un espai de venda i degustació productes de Salses Fruits, Castell d’Or i Europastry.

La Gran Festa de la Calçotada està organitzada per la Cambra de Comerç de Vallsl’Ajuntament de Valls, amb el patrocini de Salses Fruits, Castell d’Or i Europastry, com a patrocinadors oficials de la Gran Festa. I compta amb el suport de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, IGP Calçot de Valls, DO Tarragona, Patronat de Turisme Diputació de TarragonaPort de Tarragona, i la col·laboració de Comerç de Valls ,la Ruta del Cister i Visita Valls.

Fem la calçotada amb seguretat!

Programa 2024

Estem preparant el programa de la Gran Festa de la Calçotada 2024,
Per saber com va l’acte i els espais pots consultar el programa de la Gran Festa de la Calçotada 2024