Degustació popular de la Calçotada

El diumenge 28 de gener de 2024, la ciutat de Valls acollirà la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme. La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot i la calçotada: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots. La Gran Festa de la Calçotada està patrocinada per Salses Fruits, Castell d’Or i Europastry.

Els visitants podran degustar l’autèntica calçotada adquirint el tiquet per al LOT DEGUSTACIÓ. Aquest està compost per: una ració de 12 calçots cuits IGP Calçot de Valls, una ampolla de cava Castell d’Or de 375 ml, una terrina de Salsa Calçotada de Salses Fruits, una ració de pa Cristallino d’Europastry, una ampolla d’aigua, una taronja, unes postres de Fleca Cal Cesc, un pitet commemoratiu i una promoció 2×1 d’entrades al Museu Casteller de Catalunya.

El preu del LOT DEGUSTACIÓ és de 14 euros (compra anticipada online 12 euros).

A partir de les deu del matí, els carrers i les places de Valls seran escenari de diversos actes poulars. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots a la graella; a la plaça del Blat, el Concurs de Cultivadors de Calçots i el Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa. També es farà la demostració de Salsa de la Calçotada per celíacs i per a intolerants als fruits secs.

A la una del migdia, a la plaça del Pati començarà el Concurs de Menjar Calçots, per saber qui menja més calçots, en un temps determinat. A l’inici del concurs, la Colla Vella i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, aixecaran els seus pilars. A les dues del migdia es farà el Lliurament dels Premis del Concurs de Cultivadors de Calçots, Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i Concurs de Menjar Calçots.

De les 10 a les 14 hores, a la plaça del Pati, hi haurà un espai de venda i degustació de productes de Salses Fruits, Castell d’Or i Europastry.

Ambient cooperativa - Gran Festa de la Calçotada Valls 2023

Espai degustació de la Calçotada

Per evitar la menja de calçots a la via pública, totes les degustacions es faran a l’ESPAI DE DEGUSTACIÓ situat a l’aparcament de la Societat Agrícola de Valls.

Durant la Festa tothom qui ho desitgi pot participar en la calçotada popular que s’organitza a l’ESPAI DE DEGUSTACIÓ situat a l’aparcament de la Societat Agrícola de Valls.

En aquest espai és on s’han de recollir les bosses de degustació individual. Es poden consumir a l’espai habilitat amb taules.

Un LOT DEGUSTACIÓ consta de: una ració de 12 calçots cuits IGP Calçot de Valls, una ampolla de cava Castell d’Or de 375 ml, una terrina de Salsa Calçotada de Salses Fruits, una ració de pa Cristallino d’Europastry, una ampolla d’aigua, una taronja, unes postres de Fleca Cal Cesc, un pitet commemoratiu i una promoció 2×1 d’entrades al Museu Casteller de Catalunya.

El preu del LOT DEGUSTACIÓ és de 14 euros (compra anticipada online 12 euros).

A l’ESPAI DE DEGUSTACIÓ hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa de Valls, botifarra i tota varietat de carns.

Totes les taules per a la degustació de la calçotada estaran ubicades a l’ESPAI DE DEGUSTACIÓ, situat a l’aparcament de la Societat Agrícola de Valls.

Hi haurà servei de bar, música, actuacions musicals, i serveis com graelles per coure carn i lavabos. Eviteu consumir calçots en espais de la via pública.

La plaça de l’Oli estarà ambientada amb la tradicional cuita de calçots, parades i elements al·legòrics a la calçotada.

La plaça del Blat serà l’escenari del Concurs de Salsa Calçotada de Valls i del Concurs de Cultivadors de Calçots, IGP Calçot de Valls.

El Pati serà l’escenari del Concurs de Menjar Calçots i el lloc de lliurament de premis.