Valls celebra la 38a Gran Festa de la Calçotada

Aquesta tindrà lloc el diumenge 27 de gener a partir de les 10:00h als carrers i places de la ciutat

Valls, o com la coneixen els seus vilatans: ciutat d’origen de la calçotada; celebrarà el pròxim diumenge 27 de gener la gran festa de la calçotada. Una festa iniciada l’any 1982, i que se celebra cada any el darrer diumenge de gener. Tots els carrers i places de la vila seran testimoni de la fumera blanca i l’olor de les cuites dels calçots, que seran tastats a la plaça de l’Oli.

A partir de les 10:00h els carrers i places seran l’escenari perfecte de: els mercats de la Calçotada, les cercaviles de la calçotada i la mostra de danses de carrer amb la participació de graller i gegants. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots; a la plaça del Blat tindrà lloc el 32è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 28è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa aquesta.

Al migdia, a la 13:00h, a les places de l’Oli i de la Zeta hi haurà la degustació popular de la calçotada; també hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra, etc. A la mateixa hora, a la plaça del Pati es farà el 34è Concurs de Menjar Calçots, amb l’objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots. En iniciar el Concurs, les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars. Els Mercats de la Calçotada, alimentació, artesania, Mostra de cuina del calçot, se celebraran el dissabte 26 i diumenge 27.

Llegeix l’article sencer aqui (Info Camp de Tarragona).