Torna la Gran Festa de la Calçotada de Valls amb novetats

SALSES FRUITS i CASTELL D’OR, ambdues empreses de l’Alt Camp que elaboren productes que formen part d'una bona calçotada, les salses i els vins i els caves respectivament, renoven com a patrocinadors oficials de la Gran Festa de la Calçotada de Valls – la manifestació gastronòmica més important de Catalunya– una diada festiva, popular, tradicional i promocional entorn del calçot i els ingredients que acompanyen una bona calçotada. La Gran Festa de la Calçotada de Valls, que tindrà lloc aquest diumenge 29 de gener, marca l'inici de la temporada de les calçotades. La Gran Festa de la Calçotada de Valls, que tindrà lloc aquest diumenge 29 de gener, marca l'inici de la temporada de les calçotades.

Presentada la 41a edició de la Gran Festa de la Calçotada de Valls que tindrà lloc aquest diumenge dia 29 a la ciutat origen de la calçotada. L’acte va teni rlloc dilluns 23 de gener a l’aparcament de la Cooperativa Agrícola de Valls, nou espai degustació de la Festa on s’habilitaran taules i cadires per a la degustació. També hui haurà servei de bar i música ambient. ELs tiquets per a la bossa degustació també es podran adquirir a aquest espai.

Van intervenir a la presentació de la Gran Festa el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, Josep M.Rovira, el secretari general de la Cambra, Carles Solé, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, Òscar Peris, el president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, el gerent de la Cooperativa Agrícola de Valls, Joan Linares i la coordinadora del Concurs de Salsa de la Calçotada, Sandra Pàmies. També van participar de l’acte el gerent de Castell d’Or, Jordi Amell, i el gerent de Salses Fruits, Francesc Sans, ambdós patrocinadors oficials de la Gran Festa.

Novetats de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2023

La Gran Festa de la Calçotada de Valls estrena un recorregut urbà que connecta les places del Blat, de l’Oli i el Pati amb la nova zona de degustació ubicada al pàrquing de la Societat Agrícola de Valls, a tocar de l’església del Carme.

La gran novetat per aquesta edició és la nova zona de degustació situada al pàrquing de la Societat Agrícola de Valls, on els visitants hauran d’anar a recollir el pack degustació de la calçotada.

El pack degustació de la calçotada té un preu de 12 euros i consisteix en 12 calçots, una terrina amb salsa de SALSES FRUITS, una ampolla de 37,5 ml de cava brut CASTELL D’OR, pa, pitet de roba, taronja i una ampolla d’aigua.

La nova zona de degustació situada al pàrquing de la Societat Agrícola de Valls s’adaptarà a la festa amb taules i cadires per degustar més còmodament la calçotada, brasa per coure carn i llonganissa, música ambient i concert de sobretaula, amb l’actuació del grup Alatristre a les 14 hores i de la cantant vallenca Maria Jacobs a partir de les 16 h. Nombrosos cartells direccionals facilitaran als visitants moure’s entre les zones dels concursos i la zona de degustació.

Al Pati hi haurà un estand de SALSES FRUITS i un de CASTELL D’OR, on es podran comprar els seus productes, a preus especials per a la Gran Festa de la Calçotada de Valls. També hi haurà la Mostra de la Cuina del Calçot, l’espai del vi de la DO Tarragona, Tasta l’Alt Camp, venda i degustació de productes típics de la comarca. A partir de les 13 h es durà a terme el 37è Concurs de Menjar Calçots i posteriorment el lliurament de premis de tots els concursos de la Gran Festa de la Calçotada de Valls.

A la plaça del Blat es durà a terme el 35è Concurs de Cultivadors de Calçots i Concurs de la mota més grossa de calçots IGP Calçot de Valls, i el 31è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls. A la plaça de l’Oli es faran demostracions de coure calçots a la graella, hi haurà parades i elements al·legòrics a la Calçotada, venda de manats de calçots tendres i venda de carn i llonganissa de Valls a les botigues especialitzades.

La col·laboració dels patrocinadors SALSES FRUITS i CASTELL D’OR a la Gran Festa de la Calçotada de Valls inclou tots els elements de comunicació i publicitat de la festa i la promoció exterior. El patrocini també s’ha fet càrrec del canvi cap a bosses de paper reciclat que contenen les degustacions de calçots i salsa Calçotada Valls; també del PITET OFICIAL de la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA que es regala amb la bossa degustació.

SALSES FRUITS i CASTELL D’OR també aporten a la festa la salsa i el vi dels porrons del concurs de menjar calçots, els pitets gegants del concurs de menjar calçots i els davantals del concurs de l’elaboració de la Salsa de la Calçotada de Valls.

SALSES FRUITS i CASTELL D’OR patrocinen tots els concursos de la Gran Festa de la Calçotada de Valls del 2023 amb premis per als guanyadors: 37è concurs de MENJAR CALÇOTS; 35è concurs de CULTIVADORS DE CALÇOTS IGP “Calçot de Valls”; premi especial a la mota amb major nombre de calçots; i 31è concurs de SALSA DE LA CALÇOTADA DE VALLS.

Per a més informació sobre els concursos, bases i guanyadors anteriors,  consulteu entreu al web oficial de la Gran Festa.

Programa i mapa d’espais de la Gran Festa de la Calçotada

 

SALSES FRUITS: Un projecte familiar

SALSES FRUITS, va ser creada el 1994, als baixos de la casa familiar, a la petita població de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp. Van començar tres persones elaborant productes artesanals a partir de la tradició familiar: la verdura neta, tallada i envasada, les salses, les cremes, el sofregit, la ceba, etc.

Hem renovat la nostra imatge

Més de 25 anys després, la reconeguda marca del morter ha renovat el seu logotip i la denominació de la marca per oferir una imatge més actual. A la nova imatge, la marca fa servir la denominació SALSES FRUITS que, en realitat és com es coneix popularment. El nou logotip incorpora la data de fundació i manté el conegut morter sostenint la marca amb una composició que recorda un somriure, proximitat i simpatia. Els nous envasos de SALSES FRUITS mostren una nova imatge de marca molt visual, neta i inequívoca: destaca una gran fotografia del producte, la marca centrada com a protagonista, i un grafisme en forma de somriure que empatitza amb el consumidor. SALSES FRUITS incorpora a la seva cartera de productes, envasos més sostenibles, 100% reciclables, fets de materials reciclats. L’aposta de la marca és invertir en nous envasos més sostenibles i totalment reciclables; eliminant l’ús del plàstic no reciclat en favor del cartró i el vidre.

SALSES FRUITS: de la terra del calçot

El consumidor demana, cada vegada més, producte de proximitat, productes de la nostra terra. És per aquest motiu que SALSES FRUITS ha volgut posar èmfasi en la localització de la seva fàbrica, la proximitat amb els proveïdors i presentar-se com una marca molt propera, molt d’aquí, de la terra on, entre altres productes de qualitat, es cullen els calçots des de fa dos-cents anys. De la terra del calçot no és només un eslògan publicitari, és el compromís de SALSES FRUITS amb el seu territori i amb la seva gent.

 

CASTELL D’OR: Cooperatives de vi de Catalunya (Vila-rodona)

CASTELL D’OR va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis Prèmium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. En 2021, l’empresa va instal·lar la seu central a Vila-rodona, a pocs metres de la planta productora del grup, el celler modernista de Vila-rodona, i permet unificar processos de producció i millorar aspectes organitzatius, productius i econòmics. Actualment, compten amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.

CASTELL D’OR continua apostant pel territori i consolidant-se com a empresa referent en la producció de cava i de vi. En aquest sentit, no perd oportunitat d’implementar les millores tecnològiques necessàries per poder continuar desenvolupant la seva missió i adaptant-se a les necessitats del mercat i ha posat en funcionament una nova línia de degollament a les seves instal·lacions ubicades a Vila-rodona, línia que forma part del pla de creixement que consolida el grup com un dels més moderns i potents productors vitivinícoles del territori.

CASTELL D’OR gestiona 6.200 hectàrees de vinya, que representen el 22% del territori vitivinícola català, amb una capacitat de producció de 22.000.000 d’ampolles de 5 denominacions d’origen diferents i que exporta el 80% de la seva producció, principalment a països de la Unió Europea, Estats Units, Japó i Canadà.

Premis

Els premis Vinari 2022 van distingir amb medalla de plata el cava Castell d’Or Brut Rosat i el cava Cabaret le Scandale Brut Reserva. Els vins i caves de Castell d’Or han rebut nombrosos premis a diferents concursos i mostres internacionals durant 2022.