Valls recupera la Gran Festa de la Calçotada amb pocs canvis

Salses FRUITS, S&P, i Castell d'Or es posen al costat de la Calçotada de Valls, fent d’ambaixadors i difonent la imatge de la calçotada entre tots els seus clients, amb la voluntat ferma de continuar oferint productes de qualitat que deixin bon record de la calçotada.

Valls recupera aquest diumenge la Festa de la Calçotada amb mínims canvis. Després d’una passada edició molt reduïda i telemàtica, enguany torna aquesta festa, en la seva 40a edició, amb el concurs de menjar calçots com a principal al·licient. El nombre de participants s’ha limitat a un màxim de 20. No hi serà present el barceloní Adrià Wegrzyn, un habitual i guanyador de l’últim concurs del 2020 -les normes impedeixen participar en dues edicions seguides. També es reduirà el nombre de degustacions populars a la meitat -no arribaran a les 2.000. La resta de programa es manté intacte, amb els concursos de la millor salsa i del millor cultivador. La temporada es preveu tancar amb una producció de 20 milions de calçots.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M.Rovira, assenyala que els restauradors estan “contents d’aquest inici de la temporada calçotaire”. Segons el president de la IGP Caçot de Valls, Dalmaci Clofent, la producció de calçots oscil·la entre els 17 i 18 milions d’unitats.

 

Salses FRUITS, S&P i Castell d’Or, patrocinadors oficials de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, la manifestació gastronòmica més important de Catalunya.

Una diada festiva, popular, tradicional i promocional entorn del calçot i els ingredients que acompanyen una bona calçotada. La Gran Festa de la Calçotada de Valls, que tindrà lloc aquest diumenge 23 de gener, assenyala l’inici de la temporada de les calçotades.

Salses FRUITS, S&P i Castell d’Or són empreses de la comarca, de proximitat, que elaboren productes de la terra que formen part d’una bona calçotada: les salses i els vins i els caves respectivament.

Entre els productes més populars de Salses FRUITS, S&P, es troben la salsa per a la calçotada de Valls i l’allioli. L’empresa, nascuda a Figuerola del Camp (Alt Camp), on treballen més de 50 persones, produeix més de 80 productes d’alimentació artesana.

Castell d’Or elabora vins i caves a l’Alt Camp, concretament al celler modernista de la Cooperativa de Vila-rodona. Els Premis Vinari 2021 d’aquest mes de juliol van distingir amb dues medalles de plata a Castell d’Or. El Cava Castell d’Or Brut Imperial (D.O. Cava) i el Vi Blanc Castell d’Or (D.O. Penedès) van ser seleccionats entre els millors vins de Catalunya.

Per aquestes raons, tant Castell d’Or com Salses FRUITS, S&P, aquest últim per tercer any consecutiu, es posen al costat de la Calçotada de Valls, fent d’ambaixadors i difonent la imatge de la calçotada entre tots els seus clients, amb la voluntat ferma de continuar oferint productes de qualitat que deixin bon record de la calçotada.

Novetats per a la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2022
Al Pati de Valls hi haurà un estand de Salses FRUITS, S&P i un de Castell d’Or, on es podran comprar els seus productes, a preus especials per a la Gran Festa de la Calçotada de Valls. La col·laboració dels patrocinadors Salses FRUITS, S&P i Castell d’Or a la Gran Festa de la Calçotada de Valls inclou l’edició del CARTELL OFICIAL i del PROGRAMA OFICIAL i a tots els elements de BENVINGUDA, comunicació i publicitat exterior de la festa, i del web de la Gran Festa de la Calçotada: festacalcotadavalls.cat

El patrocini també s’ha fet càrrec del canvi cap a bosses de paper reciclat que contenen les degustacions de calçots i salsa Calçotada Valls; també del PITET OFICIAL de la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, que es regala amb la bossa degustació; i com a novetat d’aquesta edició la bossa degustació inclourà un botellí de cava Castell d’Or.

Salses FRUITS, S&P i Castell d’Or també aporten a la festa la salsa i el vi dels porrons del concurs de menjar calçots, els pitets gegants del concurs de menjar calçots i els davantals del concurs de l’elaboració de la Salsa de la Calçotada de Valls.

Salses FRUITS, S&P i Castell d’Or patrocinen tots els concursos de la Gran Festa de la Calçotada de Valls del 2022 amb premis per als guanyadors de:

36è Concurs de MENJAR CALÇOTS
34è Concurs de CULTIVADORS DE CALÇOTS IGP “Calçot de Valls” inclòs el premi especial a la mota amb major nombre de calçots.
30è Concurs de SALSA DE LA CALÇOTADA DE VALLS

Salses FRUITS, S&P

Un projecte familiar

SALSES FRUITS S & P, va ser creada el 1994, als baixos de la casa familiar, a la petita població de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp. Érem tres persones i aviat vam començar a tenir comandes dels nostres clients que van anar creixent ràpidament. Per aquest motiu, vam ampliar la nostra empresa en unes naus als afores de la població.

La nostra manera de fer
Hem crescut de manera progressiva, ja que, cada vegada més, la societat no té temps per poder cuinar, és per això que els nostres productes són artesanals, així com la verdura neta, tallada i envasada, les salses, les cremes, el sofregit, la ceba … etc. en tots els formats, i per a tots els plats. Tot aquest treball és per a un sol objectiu,
satisfer al consumidor donant qualitat i seguretat en els nostres productes basant-se en les normes vigents, complint la legislació i seguint les polítiques de qualitat i medi ambient d’ús obligatori en el camp de l’alimentació. La filosofia de la nostra empresa durant més de 25 anys, ha estat sempre consumir
productes de proximitat com poden ser fruits secs i verdures. Som una empresa
familiar compromesa amb el seu territori i la seva gent, per aquest motiu els nostres
treballadors són de la comarca.

Al costat dels nostres clients
En l’actualitat ja disposem d’unes àmplies i modernes instal·lacions, als afores de la població, amb una plantilla de més de 50 persones dotant-nos de les últimes tecnologies respectant els processos artesanals. El nostre producte es troba en molts punts de venda de les nostres comarques i més enllà.

Castell d’Or

Cooperatives de vi de Catalunya (Vila-rodona)
Castell d’Or va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i  distribució de vins, caves i olis Prèmium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

El passat mes de setembre, l’empresa va instal·lar la seu central a Vila-rodona. Aquesta nova seu se situa a pocs metres de la planta productora del grup, el celler modernista de Vila-Rodona, i permet unificar processos de producció i millorar aspectes organitzatius, productius i econòmics. Actualment, compten amb tres plantes
elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.

El nou edifici de 9.500 m² compta amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 11 milions d’ampolles i 1.053 palets, així com un magatzem logístic de 1.840m². En un futur pròxim, el grup vitivinícola continuarà millorant i ampliant la nova seu per continuar creixent i acabar així el projecte iniciat ara farà un any i que va veure’s aturat per la pandèmia.

Castell d’Or comercialitza un 90% del seu producte al mercat exterior, principalment a països de la Unió Europea, Estats Units, Japó, Canadà, Brasil, Mèxic i Rússia.

Premis i reconeixements
A principis de juliol la Cambra de Comerç de Valls va reconèixer Castell d’or per la seva implantació, ampliació i inversió industrial. Un reconeixement que va fer-se en el transcurs de la Nit de Premis de Valls.

Premis Vinari 2021
Els Premis Vinari 2021 d’aquest mes de juliol van distingir amb dues medalles de plata a Castell d’Or. El Cava Castell d’Or Brut Imperial (D.O. Cava) i el Vi Blanc Castell d’Or (D.O. Penedès) van ser seleccionats entre els millors vins de Catalunya.