La Cambra dona el tret de sortida a la temporada de calçotades i a la campanya promocional de la Gran Festa de la Calçotada

La Gran Festa tindrà lloc diumenge 28 de gener del 2024 i en els pròxims dies es desvetllaran algunes novetats. Europastry se suma a Castell d’Or i Salses Fruits, patrocinadors oficials de la Festa. • La Cooperativa Agrícola de Valls tornarà a ser enguany el punt de recollida de les bosses degustació, on també hi haurà un espai habilitat amb graelles, taules per degustar la calçotada i música ambient.

Aquest matí la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls, juntament amb l’Ajuntament de Valls, els patrocinadors de la Festa, la IGP Calçot de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls, ha donat inici a la temporada de calçotades i a la campanya promocional de la Gran Festa de la Calçotada 2024.

L’acte ha servit per presentar la nova imatge gràfica, fresca, plena de color i intensitat, i on els patrocinadors hi tenen una gran presència. Enguany la Festa compta amb Europastry, una empresa molt potent al territori, que se suma als patrocinadors oficials Salses Fruits, fa cinc anys que participa de la Festa, i Castell d’Or, que enguany és el seu tercer any.  D’aquesta manera, les tres empreses del territori tindran presència destacada com a espónsors oficials en les campanyes de promoció de la Calçotada, donant suport a la manifestació gastronòmica més important i popular de Catalunya que enguany se celebrarà diumenge 28 de gener del 2024.

En els pròxims dies es desvetllaran algunes novetats de la Festa i es duran a terme tot un seguit d’accions vinculades a la Festa i es donarà a conèixer el programa d’actes tradicionals, festius i amb concursos relacionats amb el món del calçot: cercaviles; demostracions de coure calçots a la graella; mercat de la calçotada; concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots; degustació popular, entre d’altres activitats.

Cal destacar que com l’any passat, els tiquets per a la degustació popular, es vendran a l’Ajuntament de Valls, a la plaça del Pati a l’Institut d’Estudis Vallencs i a les cabines de l’ONCE (situades sota la plaça dels Quarters i la Font de la Manxa). Enguany es preveuen repartir fins a 4.000 bosses degustació que com l’any passat, es recolliran a la Cooperativa Agrícola de Valls. Un nou espai que en l’edició anterior a la festa va funcionar molt bé i que també comptarà amb graelles per coure els calçots i la carn, amb taules per degustar l’autèntica calçotada, i amb música ambient.

L’acte s’ha realitzat a la Cambra i ha comptat amb el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Valls, Rocio Martínez; els patrocinadors de la festa, el gerent de Salses Fruits, Francesc Sans i la responsable de comunicació de Castell d’Or, Cristina Garcia; el president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent; i el president de la Cooperativa Agrícola de Valls, Josep M.Aubareda.

A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada representa l’entrada al fort de la temporada de calçotades. En els pròxims dies es duran a terme tot un seguit d’accions vinculades a la Festa i es donarà a conèixer el programa d’actes tradicionals, festius i amb concursos relacionats amb el món del calçot: cercaviles; demostracions de coure calçots a la graella; mercat de la calçotada; concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots; degustació popular, entre d’altres activitats.

Sobre Salses Fruits S&P

Son una empresa familiar compromesa amb el seu territori i la seva gent. Nascuda a Figuerola del Camp (Alt Camp), té més de 40 treballadors i produeix més de 80 productes d’alimentació artesana. Entre els productes més venuts de Salses Fruits S&P, es troba la salsa per a la calçotada de Valls i l’allioli. La filosofia de l’empresa durant més de vint anys ha estat sempre consumir productes de proximitat com poden ser fruits secs i verdures. Els seus productes es troben en molts punts de venda de les nostres comarques i més enllà.

Un any més Salses Fruits S&P renova la seva confiança i patrocina la Gran Festa de la Calçotada. Trobareu els seus productes i receptes a la seva web: www.fruitssp.com  

Sobre Castell d’Or

És una entitat formada per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. El setembre del 2021, l’empresa va instal·lar la seva seu a Vila-rodona (Alt Camp) procedent de Vilafranca del Penedès (Barcelona). Aquesta nova seu se situa a pocs metres de la principal planta productora del grup: el Celler Cooperatiu de Vila-rodona. Una ferma aposta per consolidar-se com l’empresa de referència en el sector vitivinícola i per aportar valor al territori. La innovació i millora en els seus processos de producció és un dels trets que diferencien el grup. Castell d’Or està present a 38 països de tota Europa, Àsia i Amèrica i té una forta capacitat d’exportació als Estats Units, el Canadà, el Japó, el Brasil, Mèxic i Rússia. Actualment, desenvolupa la seva estratègia d’expansió en territori nacional.

Podeu consultar-ne més detalls a www.castelldor.com

Sobre Europastry S.A.

Europastry és una companyia líder en el món de la fleca. Fundada el 1987, s’ha consolidat com una de les companyies forneres més expertes i punteres del sector de les masses congelades de pa, brioixeria, pastisseria i snacks. Actualment, Europastry està present en més de 70 països, a través de 22 plantes de producció i 26 oficines de venda repartides arreu del món. A hores d’ara, les plantes de Vallmoll i Sarral compten amb una capacitat de més de 30.000 palets, un sistema de funcionament totalment automatitzat, i hi treballen un miler de persones.

Podeu consultar-ne més detalls a www.europastry.com