El secret de l’Adrià per menjar-se 310 calçots en 45 minuts

Adrià Wegrzyn, fill d’un digestòleg, guanya el concurs de calçots de Valls

L’Adrià Wegrzyn, enginyer nascut a Barcelona, va tornar a guanyar ahir a Valls el concurs de calçots. En va menjar un total de 310, que pesaven 5.825 grams exactes. El seu pare, Constantín Wegrzyn, de 73 anys, va quedar en segona posició després d’haver ingerit 183 calçots, que pesaven 2.380 grams. La primera vegada que l’Adrià va guanyar el concurs va ser el 2002. La penúltima, el 2016.

“Faig 1,98 d’alçària i, per tant, el meu estómac té molta capacitat”, diu l’Adrià en acabar el concurs. Al seu costat, el seu pare, un cirurgià digestòleg jubilat, assegura que els calçots no fan mal a l’estómac, encara que te’n mengis la quantitat desorbitant que engoleix el seu fill. I ell. “L’important són els hàbits alimentaris diaris. A més, els calçots són cebes, que no fan mal”, diu el Constantín, que va néixer a Viena i va arribar a Barcelona quan tenia 17 anys.

Menjats en excés, els calçots poden provocar problemes intestinals greus per culpa de la fibra, sosté, però, el dietista-nutricionista David Gasol. En canvi, l’Adrià assegura que a ell no li ha passat mai res. Els calçots no li han fet perdre la gana: “I ara ens n’anirem a la plaça de la Zeta a coure carn, el segon plat, i ens la menjarem amb els amics i la família que ens han vingut a veure”.

Hi intervé el pare, cirurgià digestòleg: “L’impacte de la salsa dels calçots a l’estómac és una altra història”. “Són greixos, que menjats en excés poden saturar el fetge i estimular massa la vesícula biliar i, per tant, poden derivar en molèsties digestives”, afegeix el dietista-nutricionista David Gasol. “És cert, ja ho sé -diu el Constantín-, però durant el concurs suquem molt poc el calçot a la salsa, només una punteta”.

Llegeix l’article sencer aquí (ara.cat).