41ª Gran Festa de la Calçotada 2023

El diumenge 29 de gener Valls acollirà la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme. La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots. La Gran Festa està patrocinada per Salses Fruits S&P i Castell d’Or.

A partir de les deu del matí, els carrers i les places de Valls seran escenari d’una varietat d’actes. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots a la graella; a la plaça del Blat, el 35è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 31è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la típica salsa. També es farà la 6a Demostració de Salsa de la Calçotada per Celíacs i per a intolerants als fruits secs.

A la una del migdia, a la plaça del Pati es farà el 37è Concurs de Menjar Calçots. Concurs per saber qui menja més calçots, en un temps predeterminat. A l’inici del concurs, les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars. A les dues del migdia es farà el Lliurament dels Premis del 35è Concurs de Cultivadors de Calçots, 31è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i 37è Concurs de Menjar Calçots.

De les 10 a les 14 hores, a la plaça del Pati hi haurà l’Espai del vi de la DO Tarragona, un espai de venda i degustació de vins, amb la presència de cellers i cooperatives adscrites a la DO Tarragona. Al Pati també es farà el Tast l’Alt Camp, amb la venda de productes típics de la comarca.

Pel que fa a rutes i visites,  s’ha programat la ruta “Viu la història del xat de Benaiges”, dissabte i diumenge, la visita guiada “Descobreix Valls”, dissabte  a les 11:30 hores i la visita de la Capella del Roser, diumenge a les 12 del migdia, amb places limitades i venda de tiquets al moment.

La Gran Festa de la Calçotada està organitzada per la Cambra de Comerç de Vallsl’Ajuntament de Valls, amb el patrocini de Salses Fruits S&P i Castell d’Or, com a patrocinadors oficials de la Festa. I compta amb el suport de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, IGP Calçot de Valls, DO Tarragona, Patronat de TurismeDiputació de TarragonaPort de Tarragona, i la col·laboració de Comerç de Valls ,la Ruta del Cister i Visita Valls.

 

Fem la calçotada amb seguretat!

Els actes es duran a terme sota les mesures sanitàries vigents per la Covid-19 establertes pel PROCICAT.