Valls celebrarà la pròxima Gran Festa de la Calçotada el diumenge 26 de gener del 2025

La Comissió organitzadora es mostra esperançadora i optimista de cara al 2025 i espera poder realitzar una festa lluïda i plena, amb un programa d’actes tradicionals entorn el món del calçot.

La Gran Festa de la Calçotada de Valls se celebrarà, com és tradicional, l’últim diumenge de gener, és a dir, el 26 de gener del 2025.

La Comissió organitzadora de la Festa de la Calçotada es mostra esperançadora i optimista  i espera poder realitzar una festa lluïda i plena, amb un programa d’actes tradicionals, festius i amb concursos relacionats amb el món del calçot: cercaviles; demostracions de coure calçots a la graella; mercat de la calçotada; concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots; degustació popular…

La cita anual, coneguda arreu, és una de les festes gastronòmiques de Catalunya més importants i amb més afluència de visitants.

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent vint anys que fem calçotades.

Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació i, per això, Valls és coneguda arreu com la capital del calçot. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la salsa i els complements, mou cada temporada visitants entre els mesos de novembre a abril, fet que evidencia l’arrelament d’aquesta festa gastronòmica tan típica i popular a casa nostra.

Valls és terra de calçots.

Des d’aquesta posició, la ciutat i la comarca estaran orgullosos d’oferir, un any més, la Gran Festa de la Calçotada. Tant els que ja coneixeu els trets de la menja com els que encara no l’heu tastada, si us apropeu a Valls el diumenge 28 de gener, haureu fet el primer pas per quedar-vos enganxats a aquesta tradició.

Esteu tots convidats a veniu a Valls per la Gran Festa de la Calçotada i durant tota la temporada calçotaire.

De novembre a abril, qualsevol dia, us podeu acostar a l’Àrea de Valls a degustar l’autèntica calçotada.

 

Per a qualsevol informació posar-vos en contacte amb la Cambra de Comerç de Valls.

Contacte general: Gemma Montserrat. Tel 977 600909 – valls@cambravalls.com

Contacte premsa: Eva Salvat. Tel 601907275 – comunicacio@cambravalls.com

El darrer diumenge de gener Valls acull la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme i bullícia. La jornada compta amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la flama, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots i altres degustacions.

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent anys que fem calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació, motiu pel qual Valls és coneguda com la capital del calçot. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la seva salsa i els seus complements, mou cada temporada riuades de gent entre els mesos de novembre i abril, i constata l’arrelament d’aquest fet gastronòmic tan típic i popular a casa nostra.

calcotada portada
calcotada portada

Valls és terra de calçots. Des d’aquesta posició, la ciutat s’enorgulleix d’oferir, un any més, la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA. Tant els que ja coneixeu els trets de la menja com els que encara no n’heu fet la prova, si us acosteu a Valls, haureu fet el primer pas per quedar-vos enganxats a aquesta tradició.

I recordeu: segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, una “calçotada amb àngel”, ha de tenir com a teló de fons, la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca, i, com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. Veniu a Valls per la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una de les festes típiques de Catalunya, i també durant tota la temporada calçotaire. Fins ben entrat el mes d’abril, qualsevol dia us podeu acostar a l’àrea de Valls a degustar l’autèntica calçotada. Sigueu, tots i totes, benvinguts i benvingudes a la CIUTAT D’ORIGEN DE LA CALÇOTADA.

Sobre la Calçotada

Història i tradició

La calçotada: una tradició vallenca de més de cent anys El calçot va ser descobert per un solitari ciutadà vallenc anomenat Benaiges, de finals del segle XIX conegut amb el sobrenom de “Xat de Benaiges” qui començà a coure a la brasa els grills tendres nascuts de la ceba vella conreats especialment per a ésser cuits a la flama, i que també fou ell qui s’enginyà l’amaniment o la salsa que, amb…
Llegeix més...

Com fer una calçotada

Els elements gastronòmics bàsics d'una calçotada són els calçots de Valls amb la salsa especialment feta per acompanyar-los, la carn d'anyell i la llonganissa (o botifarra) a la brasa, i les postres (taronges, crema catalana i productes de pastisseria). Les begudes que genuïnament acompanyen l'àpat són el vi i el cava, el cafè de la calçotada i licors de la calçotada, avellanes, anís...El ritual…
Llegeix més...

Programa especial Gran Festa de la Calçotada 2021

Aquest any, degut a les mesures sanitàries a causa de la COVID 19, s’han anul·lat tots els actes públics i privats de la Gran Festa. Això no obstant, es farà una versió especial de la Gran Festa en un programa informatiu i divulgatiu de la Calçotada amb entrevistes per part de tots els sectors implicats en la Calçotada. Aquest programa, de dues hores de durada, serà retransmès en Streaming, el…
Llegeix més...

Salses Fruits, S&P renova la seva confiança en la promoció de la calçotada de Valls

Tot i no poder fer-se la Gran Festa de la Calçotada, a causa de la pandèmia de la COVID 19, Salses FRUITS, S&P, renova la seva confiança com a patrocinador oficial de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, marca que senyala l’inici de la temporada de les calçotades. Salses FRUITS, S&P, tindrà presència destacada coma patrocinador oficial, en les campanyes de promoció de la Calçotada…
Llegeix més...